Oroshazi_liba_es_kacsamaj

Orosházi liba-és kacsamáj

Értéktári kategória:

Agrár-és élelmiszergazdaság

Fellelési helye:

Orosháza és környéke

Elfogadás dátuma:

2017-11-28

Leírás:

A hízott liba-és kacsamáj a világ egyik legdrágább és legnemesebb alapanyaga, amelynek termelésében mind a mennyiség, mind a minőség tekintetében Magyarország világelső. Míg az orosházi libamáj sokkal inkább íz gazdag és kifinomult, addig az orosházi kacsamáj jóval karakteresebb ízű, és jelentősen kevesebb súlyt veszít sütés közben. A közel 140 évvel ezelőtt elindított baromfifeldolgozás az orosházi és a környékbeli parasztgazdaságok számára megélhetést, valamint hírnevet szerzett a szomszédos országok piacain az előállított baromfi alapanyag minőségével. Az Orosházán előállított és felhasznált alapanyagok kiváló minősége mellett kiemelendő, hogy az elkészítés módja is hagyományőrző, hiszen a feldolgozás során a gyártási folyamatok túlnyomó részének végrehajtása kézi megmunkálással történik. A magyar liba-és kacsamáj termelésen belül az orosházi prémium minőségű kézműves termék, és jelentős helyet foglal el a nemzeti értékek között. A hízott liba-és kacsamáj ma is a csúcsgasztronómia egyik igazi ékköve.

Érték honlapja:

Források:
Címkék:
Az értéktári kategória más elemei:
A Csabagyöngye szőlő és Stark Adolf szellemi munkássága Biharugrai tükrös ponty Csabai kolbász Gyulai kolbász Magyar Autosex Tyúkgalamb Orosházi búzacsíramálé Száraztészták