BÉKÉSI ÉRTÉK-MÉRŐ

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

Kedves Pedagógusok!

Kedves Diákok!

A Békés megyei iskolák pedagógusait és diákjait egy játékra invitáljuk. A Békés Megyei Önkormányzat a Békés megyei értékek, illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervez két korcsoportban, általános iskolák felső tagozatos, továbbá középiskolások 4 fős csapatai részére.
A vetélkedő célja a fiatalok hungarikum mozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásuk bővítése a magyarság közösségének értékei kapcsán.
A játék menete:
1. forduló: Házibajnokság
Az első fordulóban minden jelentkező iskola kiválasztja járási elődöntőn résztvevő csapatát. A gyakorló feladatsor és megoldó kulcsa a weboldalon megtalálható. A járási elődöntőre történő jelentkezésére 2017. január 25-ig van lehetőség.

2. forduló: Járási elődöntők

A járási elődöntőkre február 1-10. között kerül sor a járási székhelyeken, melynek pontos idejéről és helyszínéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A vetélkedők időtartama 2-3 óra, majd finom falatokkal és eredményhirdetéssel zárjuk az eseményt. A versenyen résztvevő minden csapat a vetélkedőn való részvételt tanúsító emléklapot kap, a győztes csapatok pedig tárgyjutalomban részesülnek. Az első négy feladat kvízjellegű írásbeli típusú, az 5. és 6. feladat interaktív meglepetés.
3. forduló: Megyei döntő
A döntő várhatóan 2017. február második felében lesz, pontos idejéről és helyszínéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást, melynek keretében játékos, interaktív vetélkedőkkel készülünk. Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása ünnepélyes keretek között történik, amit állófogadás követ. Az első helyezettek jutalma 3 napos kirándulás és részvételi lehetőség az országos döntőben, a 2. és 3. helyezett csapatok tárgyjutalomban részesülnek. Minden csapat a vetélkedőn való részvételt tanúsító emléklapot kap.

 

Jelentkezési lap
Gyakorló feladatok
Gyakorló feladatok megoldásai

 

Tananyag (letöltési hivatkozás)
B%C3%A9k%C3%A9si_%C3%A9rt%C3%A9k-m%C3%A9r%C5%91_tananyag_v2