Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!
Kedves Pedagógusok!
Kedves Diákok!

Ezúton szeretnénk az iskola pedagógusait és diákjait egy játékra invitálni. Békés Vármegye Önkormányzata a Békés vármegyei és határon túli értékek, illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervez általános iskolák felső tagozatos, továbbá középiskolás diákok 4 fős csapatai részére, három fordulóban. A vetélkedő célja a fiatalok hungarikum mozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásuk bővítése a magyarság értékeiről.

A játék menete:
1. forduló: Házibajnokság
Az első fordulóban minden jelentkező iskola lebonyolítja egy általunk megadott kvíz alapján a házi versenyt, melynek nyertese részt vehet a járási elődöntőn. Az intézmények a feladatsort és a megoldó kulcsot a petrovszki.gyongyi@bekesmegye.hu email címre beküldött jelentkezéssel kapják meg. Az iskolán belüli verseny lebonyolítására és a nyertes csapat járási elődöntőre történő jelentkezésére 2023. március 3-ig van lehetőség.

2. forduló: Járási elődöntők
A járási elődöntőkre 2023. március 21-29. között kerül sor a járási székhelyeken, melynek pontos idejéről és helyszínéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A vetélkedők időtartama 1,5-2 óra, ahol minden résztvevő számára finom falatokkal kedveskedünk, majd eredményhirdetéssel zárjuk az eseményt. A versenyen résztvevő csapatok emléklapot kapnak, a győztes csapatok pedig tárgyjutalomban részesülnek. A feladatsorok többek közt a lexikális tudást, a kreativitást és a csapatmunkát mérik.

3. forduló: Megyei döntő
A döntő várhatóan 2023. április 4-én lesz – pontos idejéről és helyszínéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást -, melynek keretében játékos, interaktív vetélkedőkkel készülünk. Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása ünnepélyes keretek között történik, amit állófogadás követ. Az első helyezettek értékes ajándékcsomagot kapnak és részt vehetnek az országos döntőben, továbbá a 2. és 3. helyezett csapatok is tárgyjutalomban részesülnek. Minden résztvevő számára meglepetéssel készülnek a szervezők.

A versennyel kapcsolatos összes tudnivaló (felhívás, tananyag, gyakorló feladatok) a https://ertektar.bekesmegye.hu/ weboldalon megtalálható.

Sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!

Jelentkezési lap

Gyakorló feladatok
Tananyag (letöltési hivatkozás)
02-Viharsarki_kincsek_nyomaban_tananyag_2023