![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2023/02/Dr.-Toth-Elek-szilvanemesito-munkassaga-495x400.jpg)
![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2018/12/A-Csabagyoengye-sz--l-----s-Stark-Adolf-szellemi-munk--ss--ga-495x400.jpg)
![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2018/08/Oroshazi_liba_es_kacsamaj-495x400.jpg)
![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2016/12/DSC_5555-495x400.jpg)
![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2016/12/MG_2380-495x400.jpg)
![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2016/12/MG_3290-495x400.jpg)
![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2015/08/CsabaiKolbasz_800x450-495x400.jpg)
Csabai kolbász
A Csabai kolbász márkanév az egész Kárpát-medencében, de a tengeren túl is jól ismert. Készítése egy élő néphagyomány, mely több mint száz éve, generációkon keresztül szinte semmit sem változott, prémium kategóriájú termék.
![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2015/01/GyulaiKolbasz_800x450-495x400.jpg)
Gyulai kolbász
A gyulai húsipar és a Gyulai Kolbász története lassan másfél évszázados múltra tekint vissza. 1935-ben a Brüsszeli Világkiállításon Aranydiplomát kapott, az Európai Bizottság Oltalom alatt álló földrajzi jelzés birtokosa, 2014-ben a Hungarikumok Gyűjteményébe is bekerült.
![](https://ertektar.bekesmegye.hu/wp-content/uploads/2015/01/Szaraztesztak_800x450-495x400.jpg)
Száraztészták
Nyolctojásos tarhonya-, sodort csigatészta, lebbencs- és eperlevél tészták. A tarhonya kifejezést a rostán átmorzsolt, gömbölygetett tésztára először a 18. század végén kezdték el használni a 16. vagy 17. század folyamán. Hazánkban legelőször a törökök által…