Értéktári kategória:

Kulturális örökség

Fellelési helye:

Szarvas

Elfogadás dátuma:

2020-08-14

Leírás:

2011 júniusától Szarvason, a festői szépségű Holt-Körös partján egy különleges atmoszférájú, közel 1.100 fő befogadására alkalmas színházat adtak át. A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözeteként épült fel egy remekbe szabott új gyalogos fahíd szomszédságában. Ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak.
A színházat szakmai együttműködési megállapodás keretében a tulajdonos a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft., valamint szakmai üzemeltetésben partner Magyar Teátrum Nonprofit Kft. üzemelteti. A Békéscsabai Jókai Színház műszaki, szakmai közreműködése teszi teljessé ezt a partnerséget. Az együttműködés eredményeképpen a Szarvasi Vízi Színházba érkező közönség elé 70-80 napon keresztül változatos művészi eseménysor kerül, úgy mint irodalmi, színházi előadások, táncszínházi produkciók, zenei koncertek, opera előadások, gyermek- és ifjúsági programok, pódium előadások „Vers a víz fölött” címmel. A létesítmény Magyarország egyik leglátogatottabb nyári szabadtéri színházává vált az elmúlt nyári évadok során.
A célok között szerepel mind a helyi lakosság kiszolgálása, mind turisták százainak Szarvasra, s ezen a kulturális kapun keresztül Békés megyébe csábítása.

Érték honlapja:

https://www.viziszinhaz.hu/

Források:
Címkék:
Az értéktári kategória más elemei:

Szarvasi Vízi Színház