Békés Megyei Értéktár 2019 – háromnyelvű kiadvány

A 2019-ben készült, 32 oldalas kiadványban a megyei értéktár alapítása óta eltelt időben bejegyzett 52 értéktári értékekről találhatunk képes összefoglalót.
A kiadvány az INTERREG V-A Románia-Magyarország Program második nyílt pályázati felhívás 11/b beruházási prioritására benyújtott „Közös problémák, közös megoldások – Arad és Békés megye közigazgatási együttműködésének javítása” (WorkMix, azonosító: ROHU-204) című nyertes projektből került megvalósításra. elnok_ur_foto_2019
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia kormányának társfinanszírozásával valósul meg.

A kiadvány előszava:
„Ön azt a kiadványt tartja a kezében, amit egy határon átnyúló együttműködés keretében hoztunk létre az Arad Megyei Tanáccsal és az “Alexandru D. Xenopol” Arad Megyei Könyvtárral közösen. Szeretnénk egy utazásra invitálni, melyen Békés megye értékeivel ismerkedhet meg.

A Békés Megyei Önkormányzat 2013 szeptemberében alakította meg a Békés Megyei Értéktár Bizottságot annak érdekében, hogy a megyében fellelhető értékeket lajstromba vegye, az arra érdemeseket a Magyar Értéktárba vagy a hungarikumok közé ajánlja. Az eltelt több mint öt év alatt két hungarikuma és 52 megyei értéke lett Békés megyének. 75 településünkből 52 alakította meg helyi értéktárát, eddig összesen 1080 értéket regisztráltak.

Mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy élen járunk az értékgyűjtésben, és arra is, mennyi érték vesz minket körül, milyen gazdagok vagyunk mi, Békés megyeiek.
Kívánom, hogy forgassák haszonnal ezt a kiadványt!


A kiadvány megtekinthető és letölthető