Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!
Kedves Pedagógusok!
Kedves Diákok!

Ezúton szeretnénk az iskola pedagógusait és diákjait egy játékra invitálni. Békés Vármegye Önkormányzata a Békés vármegyei és határon túli értékek, illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervez általános iskolák felső tagozatos, továbbá középiskolás diákok 4 fős csapatai részére, három fordulóban. A vetélkedő célja a fiatalok hungarikum mozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásuk bővítése a magyarság közösségének értékeiről.

A játék menete:
1. forduló: Házi bajnokság
Az első fordulóban minden jelentkező iskola lebonyolítja a házi versenyt, melynek nyertese részt vehet a járási elődöntőn. A legjobb csapat a petrovszki.gyongyi@bekesmegye.hu e-mail címre megküldött jelentkezési lappal tud regisztrálni a járási fordulóra. Az iskolán belüli verseny lebonyolítására és a nyertes csapat járási elődöntőre történő jelentkezésére 2024. február 29-ig van lehetőség.

2. forduló: Járási elődöntők
A járási elődöntőkre 2023. március 1-31. között kerül sor a járási székhelyeken, melynek pontos idejéről és helyszínéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A vetélkedők időtartama 1,5-2 óra, ahol minden résztvevő számára finom falatokkal kedveskedünk, majd eredményhirdetéssel zárjuk az eseményt. A versenyen résztvevő csapatok emléklapot kapnak, a győztes csapatok pedig tárgyjutalomban részesülnek. A feladatsorok többek közt a lexikális tudást, a kreativitást és a csapatmunkát mérik.

3. forduló: Vármegyei döntő
A döntő várhatóan 2023. április első felében lesz – pontos idejéről és helyszínéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást -, melynek keretében játékos, interaktív vetélkedőkkel készülünk. Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása ünnepélyes keretek között történik, amit állófogadás követ. Az első helyezettek értékes ajándékcsomagot kapnak és részt vehetnek az országos döntőben, továbbá a 2. és 3. helyezett csapatok is tárgyjutalomban részesülnek. Minden résztvevő számára meglepetéssel készülnek a szervezők.

A versennyel kapcsolatos összes tudnivaló (felhívás, tananyag, gyakorló feladatok) a https://ertektar.bekesmegye.hu/ weboldalon megtalálható.

Sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!

Jelentkezési lap

Gyakorló feladatok
Tananyag (letöltési hivatkozás)
02_Kincses_Bekes_tananyag_2024