BÉKÉS MEGYE KINCSEI – BARANGOLÁS ÉRTÉKEINK KÖRÜL

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!
Kedves Pedagógusok!
Kedves Diákok!

Ezúton szeretnénk az iskola pedagógusait és diákjait egy játékra invitálni. A Békés Megyei Önkormányzat a Békés megyei és határon túli értékek, illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervez általános iskolák felső tagozatos, továbbá középiskolások 4 fős csapatai részére, három fordulóban.
A vetélkedő célja a fiatalok hungarikum mozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásuk bővítése a magyarság közösségének értékei kapcsán.

A játék menete:
1. forduló: Házibajnokság
Az első fordulóban minden jelentkező iskola lebonyolítja egy általunk megadott kvíz alapján a házi versenyt, melynek nyertese részt vehet a járási elődöntőn. Az intézmények a feladatsort és a megoldó kulcsot a petrovszki.gyongyi@bekesmegye.hu email címre beküldött jelentkezéssel kapják meg. Az iskolán belüli verseny lebonyolításra és a nyertes csapat járási elődöntőre történő jelentkezésére 2019. január 22-ig van lehetőség.

2. forduló: Járási elődöntők
A járási elődöntőkre 2019. február 4-22. között kerül sor a járási székhelyeken, melynek pontos idejéről és helyszínéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A vetélkedők időtartama 2-3 óra, ahol minden résztvevő számára finom falatokkal kedveskedünk, majd eredményhirdetéssel zárjuk az eseményt. A versenyen résztvevő csapatok emléklapot kapnak, a győztes csapatok pedig tárgyjutalomban részesülnek. A feladatsorok 5-6 feladatból állnak, amelyek többek közt a lexikális tudást, a kreativitást és a csapatmunkát mérik.

3. forduló: Megyei döntő
A döntő várhatóan 2019 márciusában lesz, pontos idejéről és helyszínéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást, melynek keretében játékos, interaktív vetélkedőkkel készülünk. Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása ünnepélyes keretek között történik, amit állófogadás követ. Az első helyezettek jutalma egy többnapos, tanulmányút jellegű kirándulás és részvételi lehetőség az országos döntőben, a 2. és 3. helyezett csapatok tárgyjutalomban részesülnek. Minden résztvevő számára meglepetéssel készülnek a szervezők.

A versennyel kapcsolatos összes tudnivaló (felhívás, tananyag, gyakorló feladatok) az https://ertektar.bekesmegye.hu/ weboldalon megtalálható.

Sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!
 

Jelentkezési lap
Gyakorló feladatok, általános iskolai forduló
Gyakorló feladatok, középiskolai forduló

 

Tananyag (letöltési hivatkozás)
Bekes_megye_kincsei_barangolas_ertekeink_korul_HUNG_2018