Csabai kolbász
A Csabai kolbász márkanév az egész Kárpát-medencében, de a tengeren túl is jól ismert. Készítése egy élő néphagyomány, mely több mint száz éve, generációkon keresztül szinte semmit sem változott, prémium kategóriájú termék.
Gyulai kolbász
A gyulai húsipar és a Gyulai Kolbász története lassan másfél évszázados múltra tekint vissza. 1935-ben a Brüsszeli Világkiállításon Aranydiplomát kapott, az Európai Bizottság Oltalom alatt álló földrajzi jelzés birtokosa, 2014-ben a Hungarikumok Gyűjteményébe is bekerült.
Száraztészták
Nyolctojásos tarhonya-, sodort csigatészta, lebbencs- és eperlevél tészták. A tarhonya kifejezést a rostán átmorzsolt, gömbölygetett tésztára először a 18. század végén kezdték el használni a 16. vagy 17. század folyamán. Hazánkban legelőször a törökök által…